2015 пред Европскиот
мај 6, 2014
Локалните прописи одобрени
мај 8, 2014

Регистрација на тимови

процесот на регистрација за тимовите ќе започне веднаш штом локалните регулативи се одобрени од страна CIVL. Од времето на одобрување LR до 2016/04/15 НАК ќе биде побарано да достават списоци со имиња на пилотите кои ќе бидат сочинуваат нивните репрезентации во нивните класи.

големини тим се:
• висат плови Класа 1 – 5 пилоти
• висат плови класа 5 – 3. пилоти

НАК се поканети да поднесат барање за пилоти во доволно голем број, така што тие можат да бидат вклучени во случај на дополнителни кола за распределба.
Индивидуалните пилот регистрација ќе започне по одобрение од Комисијата за скрининг.

Комитетот скрининг е назначен со следниве учесници: Мич Шипли (САД), Флавио Tebaldi (ITA) и Тим Грабовски (GER).
Тоа ќе:
• Проверете дали записи прифатени од страна на организаторот сретне подобност да се натпреварува критериуми.
• Да го прифатите и да се провери апликации за исклучоци.
• Проверете процесот на распределба и бидете сигурни дека тоа е направено во согласност со правилата.