март 26, 2018

Централен Регистер

ПРОМЕНА ИЛИ УСОГЛАСУВАЊЕ НА СТАТУТ – ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР 1. Записник од Седница на собрание 2. Список на членови на Собрание 3. Список на […]
март 7, 2018

Промоција на Хенди Одело за Тандем Скокови на Лица со Попреченост

Воздухопловната федерација на Македонија во соработка со Агенција за млади и спорт промовираше прво во Македонија, Хенди одело за тандем скокови за лица со параплегија и […]
март 1, 2018
две лица паѓаат слободно во скок со падобран

Крилја на Слободата – Тандем Скокови за Лица со Попреченост

На 05.03.2018 (Понеделник) во НЛБ Галеријaта со почеток во 11 часот ќе ги презентираме новите можности за Тандем Скокови со Падобран и Тандем Летови со Параглајдер за […]
февруари 8, 2018
делегати-седат-во-сала-за-состаноци

Воздухопловна Федерација на Македонија го Презентираше Финансискиот Извештај на 13то Годишно Собрание

На 02.02.2018 година со почеток во 17 часот се одржа 13то Собрание на Воздухопловна федерација на Македонија. На собирот присуствуваа 33 делегати од 5 Аеро Клубови […]
декември 7, 2017
Штрк Лета Во Височини

Листа на Корисници на Средства од Даночно Поттикнување на Спортот

Воздухопловната федерација на Македонија денеска ќе достави до Агенцијата за млади и спорт листа на корисници на мерките за даночно поттикнување на спортот. Во продолжение погледнете […]
ноември 17, 2017

Инфо

Воздухопловната Федерација нa Македонија (ВФМ) ја има честа и обврската по втор пат да биде организатор на две големи првенства од ФАИ1 категорија. Комисијата за слободно […]
февруари 25, 2017

Крушево домаќин на 16то светско првенство во параглајдерство

На последната пленарна седница на CIVL (комисијата за слободно летање при ФАИ) во Салзбург беше донесена одлука Крушево да го организира следното 16 то по ред […]
септември 6, 2016

BLANIK Купа 2016: Марјан Ивановски од АК Штип беше апсолутен победник

Марјан Ивановски од Аеро клубот “Штип” е победник на 11-от “Blanik куп” во 2016 година, што се одржа 27.August, на аеродромот Uriah во Приедор. Ивановски беше апсолутен […]
март 17, 2016

Пред Европскиот шампионат 2015 Рака плови и словенечкиот државјанин

септември 6, 2014

Пререгистрација отворени

Регистрација за 19 европски Класа 1 и 7-та светска класа 5 висат плови првенство, што ќе се одржи помеѓу 16-ти и 30-ти јули 2016 година во […]