Воздухопловната Федерација на Македонија ги избра најуспешните млади спортисти за 2019та и ги рангираше согласно нивните резултати: 

На ранг листата се најдоа најуспешните млади спортисти на Воздухопловна Федерација на Македонија.

  Име, татково име  и презиме Ден, месец, година и

 место на раѓање

Клуб
1 Александар Митко ЦВЕТАНОВСКИ 01.08.2001

Охрид

Аеро Клуб „Охрид“ Охрид
2 Анастасија Дарко ПОЖАРСКА 28.12.2005 Прилеп ВСК „Фил Феникс“ Прилеп
3 Симона

ТОШЕСКА

03.01.2001 с.Сенокос Прилеп ВСК „Фил Феникс“ Прилеп
4 Зоран Славчо ПЕТРЕСКИ 14.01.2002

Прилеп

ВСК „Фил Феникс“ Прилеп
5 Давид Спире ИЛИЕСКИ 10.07.2001 Прилеп ВСК „Фил Феникс“ Прилеп

Најдобрите од нив ќе добијат стипендија од Агенција за млади и спорт за поддршка на нивните спортски активности.

Им посакуваме врвни спортски резултати во 2019та година.

јули 26, 2019

Ранг Листа на Спортски Надежи во 2019та

Воздухопловната Федерација на Македонија ги избра најуспешните млади спортисти за 2019та и ги рангираше согласно нивните резултати: 
јануари 9, 2019

Манифестација Спортист на Годината 2018 Посветена на Спортистите и Партнерите на ВФМ

На 20 декември 2018та година со почеток во 18 часот во просториите на НЛБ Галери се одржа манифестацијата ‘Спортист на годината 2018’ во организација на Воздухопловна […]
јули 3, 2018

Небото над Македонија ќе е полно со змејови: Европско и Светско првенство во Змејарство ни гостуваат летово во Крушево

На 05 јули (четврток) во Агенцијата за млади и спорт со почеток во 11 часот ќе се одржи Прес-конференција на која ќе се најави почетокот на […]
мај 11, 2018

Интернационален Воздухопловен Собир Мај Флај по Третпат на Стенковец

Трет интернационален воздухопловен собир Мај Флај и Ф3У трка со дронови ќе се одржи викендов на Спортски Аеродром Стенковец (12-13 мај 2018; 11-18 часот). Програма на […]