Љуботен Опен 2018 – Параглајдерски Натпревар на Попова Шапка

Од 24-27 мај 2018 година (четврток-недела) на Попова Шапка ќе се одржи “Љуботен Опен 2018”.

Се работи за Меѓународен Параглајдерски натпревар во Крос Кантри во Организација на Летачки Клуб (ЛК) Љуботен од Тетово и со поддршка на ЛК Делта од Прилеп. Се очекуваат 50 натпреварувачи од околните земји.

Popova_Sapka_Paraglajderstvo

Во склоп на Љуботен Опен ќе се одржи и вториот натпревар од македонската лига во Крос Кантри во Параглајдинг.

Локација: Попова Шапка

Старт: “Конак”

Повеќе инфо за настанот

Настанот е пријавен во Светската Воздухопловна Федерација (ФАИ) со покровителство на Воздухопловна Федерација на Македонија.

Апдејт – Резултати

Извадок од изјава на Владимир Радически  од Летачки Клуб Љуботен:

“После четири летачки денови и три успешни трки, во прекрасна атмосфера и многу дружење, заврши натпреварот во параглајдинг “Љуботен Опен 2018″.

Голема благодарност до сите натпреварувачи и подржувачи на овој настан!”

Севкупен победник на натпреварот е Мартин Јованоски;

Второ место Борјан Јованоски;

Tрето место Дарко Станковски.

Резултати:

Results:

https://airtribune.com/ljuboten-open-2018/results

Севкупно:
Overall:
https://airtribune.com/ljuboten-ope…/…/task3306/comp/overall

Жени:
Female:
https://airtribune.com/ljuboten-open…/…/task3306/comp/female

Сериска класа EN C:
Serial ENC:
https://airtribune.com/…/res…/task3306/comp/serial-class-enc

Спортска EN B:
Sport EN B:
https://airtribune.com/…/resu…/task3306/comp/sport-class-enb