Листа на Корисници на Средства од Даночно Поттикнување на Спортот

Инфо
ноември 17, 2017
делегати-седат-во-сала-за-состаноци
Воздухопловна Федерација на Македонија го Презентираше Финансискиот Извештај на 13то Годишно Собрание
февруари 8, 2018

Листа на Корисници на Средства од Даночно Поттикнување на Спортот

Штрк Лета Во Височини

Воздухопловната федерација на Македонија денеска ќе достави до Агенцијата за млади и спорт листа на корисници на мерките за даночно поттикнување на спортот. Во продолжение погледнете ја Листата на спортски клубови и активни спортисти што се натпреваруваат во индивидуални спортови, според Законот за данок од добивка, Бр.08-2005/2 од 1.12.2016                            

Листа на активни клубови и  спортисти од Воздухопловна федерација на Македонија кои ги исполнуваат условите  за користење на средствата од даночно поттикнување од Законот за данок од добивка во 2018та година.

 

А) Клубови

р.

бр

Име на клубот Адреса, е-маил Претседател Бр. на решение за вршење дејност спорт
1. Аеро Клуб „Витачево“ Кавадарци Вишешница“ 12  Кавадарци gcjosifovski@yahoo.com

 

Данчо Јосифов 08-5126/2

15.04.2009

2. Параглајдинг Клуб Делта – Прилеп paraglidingdelta@gmail.com Мартин Јованоски  

   08-3707/5-04

3. Л.К КОНДОР mentorsaiti@yahoo.com Ментор Саити 08-1516/2

Од 16.06.2009

4. Аеро Клуб „Охрид 1980“  Охрид „Боро Шаин“ бр 13

aeroklubohrid@gmail.com

Климент Масин 08-2493/2 17.12.2015
5. Воздухопловен Спортски Клуб

„ФИЛ – ФЕНИКС“ Прилеп

„Наум Наумоски-Борче“ 1/5,  Прилеп

zdravkot@t.mk  

Здравко Тодороски 08-1717/2

30.10.2015

6. Аеро Клуб Мирко Тодоровски/ Битола Иво Лола Рибар бр.4

Битола ,7000

 

Игор Божиновски 08-3851/2 од06.12.2010
7. Воздухопловна федерација на Македонија Ул.Мирослав Крлежа бр.1 1000 Скопје Владимир Бараковски 08-933/1

15.03.2002

 

Б) Спортисти

р.

Бр

Име и презиме на спортистот Год. на раѓање Клуб

 

Најдобар резултат и пласман: натпревар, дисциплина, спортско технички резултат и пласман

 

1. Мартин Јованоски 07.03.1990 Параглајдинг Клуб Делта – Прилеп 1во место Македонска лига во крос кантри 2017
1во место на светската ранк листа во прецизно слетување  2008/2009
Млад спортист на Македонија и Спортист на град Прилеп 2008/2011
Најдобро рангиран македонец на светката листа во крос кантри 2014/2017
4 светски рекорди
20 подиуми на светски куп
2. Борјан Јованоски 23.06.1995 Параглајдинг Клуб Делта – Прилеп  2 место Македонска лига во крос кантри 2017
4 место на светска ранг листа во прецизно слетување 2016
2 место светски куп Германија 2015
2 место светски куп Бугарија 2015
3. Владимир Неделковски 30.04.1979 Параглајдинг Клуб Делта – Прилеп 1 место Државно првенство во Крос Кантри 2017
3 пати државен првак крос кантри

4. Александар Ангеловски 10.12.1982 Параглајдинг Клуб Делта – Прилеп 2 место во спортска класа во крос кантри македонска лига 2017
5.  

Милан Јованоски

25.08.1960 Параглајдинг Клуб Делта – Прилеп 1.место Маврово Опен 2017
1.место Прокуплје Опен 2017
1.место Пред-Светско Првенство и Светски Куп 2016
4.место Хунгариан Лиг 2015
2.место Прилеп Опен 2015
3.место Прилеп Опен 2014
3.место Куп Неврокоп 2009
2.место Светски Куп Турција 2008
20+ годни Репрезентативец на Р.М
Топ 15 на Светската ранк листа во прецизно слетување 2006/2010

6.

Кристијан Темелкоски                                                

04.04.1983 Параглајдинг Клуб Делта – Прилеп 1. Место Подујево Опен 2015
1.место Подујево Опен 2016
3.место Гиро Опен ХЦ 2017
32. Место Пред – Светско Првенство  и Светски Куп 2016
Учесник на Светското Првенство во прецизно слетување 2017
(22место) како дел од Македонската Репрезентација

7. Деспина Станковска 22.06.1994 Параглајдинг Клуб Делта – Прилеп 2.место Подујево Опен 2015
3.место Подујево Опен 2016
3.место Гостивар Опен 2015
2.место Прилеп Опен 2016
3.место Прилеп Опен 2017
Учесник на Светското Првенство во прецизно слетување 2017 како дел од Македонската Репрезентација

8. Александра Увцеска 16.12.1986 Параглајдинг Клуб Делта – Прилеп 2.место Прилеп Опен 2014
1.место Прилеп Опен 2015
1.место Прилеп Опен 2016
1.место Подујево Опен 2014
2.место Подујево Опен 2016
Учесник на Светското Првенство во прецизно слетување 2017 како дел од Македонската Репрезентација

9 Бојан Увцески 05.11.1984 Параглајдинг Клуб Делта – Прилеп 5.место Подујево Опен 2016
Учесник на Светското Првенство во прецизно слетување 2017 како дел од Македонската Репрезентација
10. Климент Масин 1979 Аеро Клуб „Охрид 1980“  Охрид Член на репрезентација кат. Ф1Б

(спортски модели со погон на гумен мотор)

 

– Обезбеди норма за Европско Првенство 2018

 

1.  Учествување на Светско Првенство 2017 – 67 место /110

 

 

2.  2017 Државно Првенство  во воздухопловно моделарство во катерорија Ф1Б – 1 место

 

3. Светски Куп во воздухопловно моделарство „Прилеп Куп-Трофеј на Прилеп “

-Финале и освоено – 2 место

 

4. Светски Куп во воздухопловно моделарство „Македонија  Куп “– – Финале и освоено – 5 место

 

5. Светски Куп во воздухопловно моделарство „Никшиќ  Куп “ 

– Финале и освоено – 5 место

 

 

11. Аљоша Атанасов 1969 Аеро Клуб „Охрид 1980“  Охрид Член на репрезентација кат. Ф1Б

(спортски модели со погон на гумен мотор)

 

– Обезбеди норма за Европско Првенство 2018

 

1.  Учествување на Светско Првенство 2017 – 40 место /110

 

2.  2017 Државно Првенство  во воздухопловно моделарство во катерорија Ф1Б – 2 место

  

2. Светски Куп – Никшиќ Куп во воздухопловно моделарство во катерорија Ф1Б

Пласман во финале и освоено –

2 место

 

12. Александар Цветановски Јуниор 2001 Аеро Клуб „Охрид 1980“  Охрид Член на Јуниорска репрезентација категорија Ф1Б

(модели со погон на гумен мотор)

Обезбеди норма за учество на Светско Јуниорско Првенство 2018

 

1. Учествуваше на Европско Јуниорско Првенство 2017

– пласман – 29 место

  

2. Државно Првенство во воздухопловно моделарство во  категорија Ф1Б – 1 место јуниори, 3 место генерален пласман

 

Пласман лига:

 

Лига Охрид: 2 место

Лига Прилеп: 2 место

Лига Кавадарци: 1 место

Лига Битола: 3 место

 

 

13. Митко Цветановски 1969 Аеро Клуб “Охрид 1980”

Охрид

Член на репрезентација кат. Ф1Б

(спортски модели со погон на гумен мотор)

 

– Обезбеди норма за Европско Првенство 2018

 

1.  Учествување на Светско Првенство во моделарство во 2017та

 

2. Лига Куп Кавадарци во воздухопловно моделарство освоено – 2 место

 

3. Лига Куп Охрид во воздухопловно моделарство освоено – 1 место

 

14. Зоран Велкоски 1968 Воздухопловен Спортски Клуб „ФИЛ – ФЕНИКС“  Прилеп Член на репрезентација во Ф1А  

Обезбеди норма за учество на Европско Првенство 2018

 

2. Светски Куп во воздухопловно моделарство „Македонија  Куп “ во  катерорија Ф1А, Финале и освоено – 5 место

 

Лига – Охрид: 3 место

Лига – Прилеп: 3 место

 

Член на репрезентација во Ф5Ј

Обезбеди норма за учество на Европско Првенство 2018

 

1.  Државно Првенство во воздухопловно моделарство во катерорија на радиоуправувани моторни едрилици Ф5Ј – 3 место

 

Пласман радио-команда лига:

 

Лига Битола: 3 место

 

 

 

15. Анастасија Пожарска – Јуниор 2005 Воздухопловен Спортски Клуб „ФИЛ – ФЕНИКС“  Прилеп Член на јуниорска репрезентација во Ф1А

 

 Учество на Европско Јуниорско  Првенство 2017 – 38 место

 

Обезбеди норма за учество на Светско Првенство – 2018

 

1.  Државно Првенство во спортско моделарство во категорија Ф1А-едрилици, – 2 место

 

16. Бојан Ников -Јуниор 2000 Воздухопловен Спортски Клуб „ФИЛ – ФЕНИКС“  Прилеп Член на репрезентација во Ф3У – трки со квадрокоптери – дронови  

 

Обезбеди норма за учество на Светско Првенство 2018

 

1. Светски Куп “Феникс ФПВ Рејсинг “ – Прилеп

– Финале и освоено – 1 место во јуниорска и 2 во вкупен пласман.

 

2. Светски Куп“Пловдив“Бугарија

– Финале и освоено – 3 место во вкупен пласман

 

3. Генерален пласман во Светски Куп – 5 место Јуниори

 

0.  Државно Првенство

Освоено 1 место

 

Национален Куп – 1 место

 

 

 

17. Александар Ников 1973 Воздухопловен Спортски Клуб „ФИЛ – ФЕНИКС“  Прилеп Член на репрезентација во Ф3У – трки со квадрокоптери – дронови  

 

Обезбеди норма за учество на Светско Првенство 2018

 

1. Светски Куп “Феникс ФПВ Рејсинг “ – Прилеп

– Финале и освоено – 5 место

 

0.  Државно Првенство

Освоено 2 место

 

Национален Куп – 2 место

 

18. Ѓорѓи Синадинов 1986 Воздухопловен Спортски Клуб „ФИЛ – ФЕНИКС“  Прилеп Член на репрезентација во Ф3У – трки со квадрокоптери – дронови  

 

Обезбеди норма за учество на Светско Првенство 2018

 

1. Светски Куп “Феникс ФПВ Рејсинг “ – Прилеп

– Финале и освоено – 8 место

 

0.  Државно Првенство

Освоено 3 место

 

Национален Куп – 3 место

 

19. Гоце Јосифовски 1969 Аеро Клуб „Витачево“ Кавадарци Член на репрезентација во Ф1А  

Учество на Светско Првенство 2017 – 94 место

  

Обезбеди норма за учествува на Европско Првенство 2018.

 

1.  Државно Првенство во спортско моделарство во катерорија Ф1А-едрилици,4 мест

 

2. Светски Куп во воздухопловно моделарство „Македонија  Куп “ во  катерорија Ф1А, Финале и освоено – 11 место

 

Лига – Битола: 1 место

Лига – Охрид: 1 место

Лига – Прилеп: 3 место

 

Член на репрезентација во Ф5Ј

Обезбеди норма за учество на Европско Првенство 2018 во Бугарија во катерорија на радиоуправувани моторни едрилици

 

Пласман радио-команда лига;

Лига Кавадарци: 1 место

Лига Прилеп: 1 место

 

20. Марјан Димов 1971 Аеро Клуб „Витачево“ Кавадарци 1.  Државно Првенство во воздухопловно моделарство, кат. едрилици (Ф1Х) – 1 место

 

21. Горан Стевковски 1971 Аеро Клуб „Витачево“ Кавадарци Член на репрезентација во Ф5Ј

Обезбеди норма за учество на Европско Првенство 2018.

  

1. Државно Првенство во спортско моделарство во катерорија на радиоуправувани моторни едрилици Ф5Ј – 4 место

 

Пласман радио-команда лига:

Лига Битола: 4 место

Лига Прилеп: 5 место

 

 

22. Небојша Стошиќ 1996 Аеро Клуб „Витачево“ Кавадарци Член на репрезентација во Ф1А  

Учество на Светско Првенство 2017 – 43 место / 113 натпревар.

 

Обезбеди норма и ќе учествува на Европско Првенство 2018.

 

1. Светски Куп во воздухопловно моделарство „Прилеп Куп-Трофеј на Прилеп“ во  катерорија Ф1А,

Финале и освоено – 3 место

 

2. Светски Куп во воздухопловно моделарство „Никшиќ  Куп “ во  катерорија Ф1А, Финале и освоено – 5 место

 

3.  Државно Првенство во спортсло моделарство во катерорија на едрилици Ф1А –

1 место

 

23. Сашо Милошевиќ 1970 Аеро Клуб „Витачево“ Кавадарци Член на репрезентација во Ф5Ј

Обезбеди норма за учество на Европско Првенство 2018

 

1. Државно Првенство во спортсло моделарство во катерорија на радиоуправувани моторни едрилици Ф5Ј – 2 место

 

Пласман радио-команда лига:

 

Лига Битола: 2 место

Лига Прилеп: 3 место

Лига Кавадарци: 4 место

 

 

24. Петар Илиевски 1968 Аеро Клуб „Мирко Тодоровски“ Битола Член на репрезентација во Ф1А

(едрилици)

Учествуваше на Светско Првенство во 2017

  

Обезбеди норма за Европско Првенство 2018

 

1.  Државно Првенство во спортско моделарство во катерорија Ф1А-едрилици- 2 место

 

Пласман лига:

Лига Битола: 2 место

Лига Прилеп: 2 место

 

25. Драган Цветановски 1981 Аеро Клуб „Мирко Тодоровски“ Битола Член на репрезентација во Ф5Ј

(радио управувани едрилици)

 

Обезбеди норма за учество на Европско Првенство 2018

 

2. Државно Првенство во спортско моделарство во Ф5Ј

– освоено 1 место

 

2. Пласман радио-команда лига;

 

Лига Кавадарци: 2 место

Лига Прилеп: 2 место

 

3. Државно Првенство во Ф3А, радио управувани авиони

 

– освоено 3 место

 

 

 

26. Никола Бараковски 1967 Крос Кантри Охрид 2016 – Италијански Национален Шампионат, Крос Кантри, 23то место

2016 –19ти Европски Шампионат – Крушево Македонија, Крос Кантри, 56то место

2015 – 19ти Пред европски Шампионат – Крушево Македонија, Крос Кантри,

2014 – Грчки Национален Шампионат, Крос Кантри,  1во место

2013 – Грчки Национален Шампионат, Крос Кантри,  1во место

2012 – Европски Шампионат Кајсери Турција, Крос Кантри, 25 место

2011 – Светски Шампионат во Сиџиљо Италија,

2004 – 1во мессто Отворен Национален шампионат Турција

2003 – 1во Место Отворен Бугарски шампионат

 

 Целосните списоци за корисници на средствата за даночно поттикнување на спортот ќе бидат достапни на веб страната на Агенција за млади и спорт на 15ти декември.                                                                                             

Биљана Еверетте